Rozważania o młodzieży i wychowaniu - Elena Karpuszenko; Monika Czerw; Magdalena Grochulska (Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, 2020)
W opracowaniu poruszone są problemy współczesnej młodzieży i dylematy wychowawcze, stojące przed pedagogami i rodzicami. Tekst odnosi się do trudów kształtowania własnej tożsamości w dobie kultury popularnej i oddziaływania tej kultury na wychowanie młodzieży.