Гуманітарний вимір розвитку освіти в США й Україні - Ярослав Пилинський (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
Статтю присвячено проблемам розвитку освітніх систем США й України як в національному так і в глобальному демократичному просторі. Наголошено на ролі гуманітарної складової освіти; підкреслено важливість надання якісних освітніх посліг у період переходу від елітарності до егалітарності. Статья посвящена проблемам развития образовательных систем США и Украины как в национальном, так и глобальном демократическом пространстве. Подчеркнута роль гуманитарной составляющей образования; акцентирована важность предоставления качественных образовательных услуг в период перехода от элитарности к эгалитарности. The article is devoted to the problems of the development of educational systems of the USA and Ukraine at the national and global scale. The role of humanitarian component in education has been stressed; the importance of quality education services in the time of switching from eliteness to egalitarianism has been drawn attention to.