Construint el camí de la informació al cos humà per explicar la regulació de la temperatura corporal amb infants de primària. - Fàtima Dalmau Portulas; Arnau Amat (Universitat Autònoma de Barcelona, 2022)
Es presenta una experiència feta amb infants de cicle mitjà de primària per investigar com el cos humà regula la temperatura corporal. La situació de pandèmia actual, amb la pràctica habitual de prendre la temperatura a les nenes i als nens abans d'entrar a l'escola és el context que inicia la investigació. A partir d'aquí, les nenes i els nens observen que la temperatura corporal es manté estable, encara que posem  el cos en ambients freds o calents, però també que el cos reacciona davant dels canvis de temperatura de l'exterior. Amb l'objectiu de poder explicar una d'aquestes reaccions, es construeix una maqueta per explicar com funciona el sentit del tacte, en concret, com  la informació circula des del medi fins al Sistema Nervios Central per tal d'elaborar una resposta. Finalment, a partir d'allò treballat amb el sentit del tacte, les nenes i els nens construeixen noves representacions per explicar una de les reaccions corporals per regular la temperartura, la producció de suor.