مقایسه نتایج آزمون یادگیری شنیداری-کلامی ری (نسخه فارسی) در زنان و مردان پیش از سالمندی - علی محمدزاده; آزاده برنا; مژده صفوی نایینی; علیرضا اکبرزاده باغبان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه و اهداف حافظه شنیداری-کلامی، توانایی دریافت تحریکات کلامی، پردازش و ذخیره آنها و در نهایت یادآوری موضوعات شنیده شده است و بدون آن زبان معنی و مفهومی نخواهد داشت. یکی از روشهای رایج برای بررسی حافظه شنیداری-کلامی، استفاده از آزمونهای رفتاری عصب روانشناختی است، به این منظور تاکنون آزمونهای بسیاری معرفی شدهاند که آزمون یادگیری شنیداری-کلامی ری یکی از پرکاربردترین آنها است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر جنسیت بر نتایج نسخه فارسی آزمون انجام شده است. مواد و روش ها در بررسی حاضر 120 نفر (60 زن و 60 مرد) در دو دهه سنی چهارم و ششم با استفاده نسخه فارسی آزمون یادگیری شنیداری-کلامی ری مورد بررسی قرار گرفتهاند. یافته ها تفاوت معنادار امتیاز زنان نسبت به مردان در مراحل یادآوری کلی 045/0P=  ، با مداخله (007/0P= ) و با تاخیر (002/0P=) مشاهده شده است. نتیجه گیری امتیاز زنان در همه مراحل مورد بررسی و در هر دو دهه سنی بالاتر از مردان بوده است که این موضوع علاوه بر تائید برتری زنان در کاربرد حافظه شنیداری-کلامی، لزوم استفاده از دادههای نرمال مجزا در دو جنس را نشان میدهد.