Süpernümerer Dişlerin Bilgisayarli Tomografi ile Değerlendirilmesi: Vaka Raporu - Serdar Baglar (Cumhuriyet University, 2011)
Süpernümerer dişler, diş arkında fazladan yer alan dişlerdir. Bu dişlerin çoğu maksiller anterior bölgede lokalize olmaktadır. Tek veya çok sayıda, unilateral veya bilateral olarak, sürmüş veya gömülü, bir veya her iki çenede birden oluşabilirler. Radyografiler süpernümerer dişlerin hem lokalizasyonlarının belirlenmesinde hem de sınıflandırılmalarında önemli bir rol oynamaktadırlar. Bilgisayarlı tomografi süpernümerer dişler ve daimi dişin kökleri arasındaki ilişkileri 3 boyutlu olarak doğru bir şekilde göstermektedir. Bu vaka raporunda maksiller daimi santral keser dişlerin palatinalinde lokalize olmuş süpernümerer dişlerin kök ilişkilerinin değerlendirilmesinde bilgisayarlı tomografinin önemi tartışılmıştır.