A New Look at the Mechanisms of Remission Induction of Allergic Diseases in the Treatment with Allergens - S.M. Nedelska; D.O. Yartseva; N.M. Marchuk; O.M. Datsenko (Zaslavsky O.Yu., 2013)
У статті наведені особливості Fas/FasL-опосередкованого апоптозу та експресії розчинної форми рецептора IL-13Ra2 при полінозах у дітей залежно від його клінічного варіанту та проведено оцінку змін у цих системах при включенні алергенспецифічної імунотерапії (АСІТ) у схеми лікування. Показано, що АСІТ сприяє зменшенню алергічного запалення за рахунок активації процесів апоптотичної загибелі імунокомпетентних клітин, що беруть участь у процесі запалення.