ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ДІЯЛЬНОСТI ПРАКТИЧНОГО ПСИХОЛОГА В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ - L.O. Haponenko (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2022)
Розглянуто теоретико-методологічні засади діяльності практичного психолога. Проаналізовано напрямки роботи практичного психолога в закладах освіти й медицини. Визначено складові, що є важливими для професійної готовності практичного психолога і педагога до взаємодії: морально-етична вихованість; теоретична, методична підготовленість; науковий світогляд. Представлено модель професійної взаємодії практичного психолога з вчителем як метод цільового впровадження педагогічних технологій та інновацій.