KRONİK SKLEROZE SİALO ADENİT: 3 VAKA RAPORU - Hakan Alpay Karasu; Lokman Onur Uyanık; Hakan Akman; Fethi Atıl; Nejat Bora Sayan (Ankara University, 2005)
Kronik skleroze sialoadenit en sık submandibuler bezlerde izlenen kronik, inflamatuarbir hastalıktır. Klinik olarak neoplazik oluşumlarlaayırıcı tanısı konulamaz. Bu raporda çene altındasubmandibuler bölgede tekrarlayan şişlikler ve ağrışikayeti ile kliniğimize başvuran ve yapılanoperasyonları sonunda histopatolojik olarakKronik Skleroze Sialoadenit teşhisi kesinleşen 3vaka anlatılmaktadır