مدلی جامع برای اثربخشی حمایت از لیگ برتر فوتبال ایران - احمد فلاحی; محمد احسانی; محمد خبیری; هاشم کوزه چیان (Sport Sciences Research Institute, 2017)
هدف از پژوهش حاضر، آزمون مدل اثربخشی حمایت از لیگ برتر فوتبال ایران بود. این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی ـ پیمایشی می‌باشد. جهت انجام پژوهش، 515 نفر از تماشاچیان لیگ برتر فوتبال ایران با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شده و در آن شرکت نمودند. نتایج نشان داد که مدل پیشنهادی (با اصلاحاتی جزئی) از نکویی برازش برخوردار می‌باشد و حمایت از لیگ برتر فوتبال موجب افزایش آگاهی از محصول، بهبود وجهۀ حامی، مسئولیت‌پذیری اجتماعی و تمایل به خرید از حامی می‌شود. همچنین، آگاهی از حامی، وجهۀ حامی، مسئولیت‌پذیری اجتماعی و سازگاری، تأثیر مثبتی بر تمایل به خرید از حامی دارد؛ اما تأثیر رفتار منفی و بازاریابی کمین بر تمایل به خرید از حامی منفی می‌باشد. به‌طور‌کلی، می‌توان گفت که حمایت از لیگ برتر فوتبال، تأثیر مثبتی بر نگرش جامعۀ هدف نسبت به حامی دارد و از اثربخشی برخوردار می‌باشد.