Дидактико-методичний комплекс забезпечення процесу формування соціокультурних цінностей майбутніх офіцерів-прикордонників - Tetiana Novikova (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2016)
У представленій статті автор визначає одну з найбільш актуальних суспільних проблем у будь-якій країні - формування соціокультурних цінностей особистості, аналізує проблему дидактико-методичного комплексу, що забезпечує процес формування соціокультурних цінностей майбутніх офіцерів-прикордонників. Виокремлено основні складові дидактико-методичного комплексу та детально розкрито їх зміст. Зазначено, що впровадження даного дидактико-методичного комплексу дозволить удосконалити існуючу систему професійної підготовки майбутніх офіцерів, спрогнозувати можливі проблемні моменти в організації навчального процесу, забезпечити ефективність процесу соціалізації курсантів у вищому навчальному закладі та сприятиме формуванню соціокультурних цінностей при викладанні гуманітарних дисциплін. Ключові слова: дидактико-методичний комплекс, майбутні офіцери-прикордонники, методичні рекомендації, викладання іноземної мови.