اعتیاد مادر در بارداری و اعتیاد فرزند در دوران نوجوانی و جوانی - محمد خواجه دلویی; ملیحه دادگر مقدم (Mashhad University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه: حدود 10 درصد معتادان کشور را زنان تشکیل می دهند. احتمال استفاده زنان از مواد مخدر غیر قانونی کمتر از مردان است، ولی زنان با شروع مصرف، سریع تر از مردان گرایش به اعتیاد را نشان می دهند و پیامدهای منفی آن را زودتر تجربه می کنند. یکی از پیامدهای اعتیاد زنان، خطرات آن برای فرزندان آنان در آینده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش اعتیاد مادر بر اعتیاد فرزند انجام شد. روش‌کار: این مطالعه مورد - شاهدی در سال 1391 بر روی 236 از دختران و زنان معتاد سنین 25-16سال در شهر مشهد انجام شد. افراد در سه گروه معتاد آسیب پذیر، معتاد فاقد آسیب پذیری و کنترل قرار گرفتند. نمونه گیری به صورت طبقه ای تصادفی و در دو طبقه گروه سنی 16 تا 20 سال و 21 تا 25 سال انجام شد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 5/11) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت توصیف آزمودنی ها، از روش های آمار توصیفی و جهت مقایسه متغیرها در سه گروه از آزمون های پارامتریک (آنالیز واریانس) و غیر پارامتریک (کروسکال والیس) استفاده شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: بین اعتیاد مادر در دوران بارداری و اعتیاد فرزند، ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (001/0p