УРАЖЕННЯ ВНУТРІШНЬОГО ВУХА У ХВОРИХ НА ДІАБЕТ - Y. V. Deyeva (Bogomolets National Medical University, 2015)
Резюме: В лекції наведені сучасні погляди на проблему вестибулярних дисфункцій у хворих на цукровий діабет. Актуальність проблеми обумовлена збільшенням кількості даної патології та високою інвалід- ізацією хворих. Оиінено, що вестибулярні розлади є одним з найбільш ранніх ускладнень,що виникають у хворих на цукровий діабет і можуть слугувати маркерами розвитку ускладнень діабетичного процесу. Наведені різноманітні схеми лікування і реабілітації вестибулярної дисфункції у хворих на цукровий діабет.