Mapes de progressió per educar a favor d'una nova cultura de l'aigua - Alba Castelltort Valls; Neus Sanmartí Puig (Universitat Autònoma de Barcelona, 2023)
L'emergència climàtica ja té uns efectes importants sobre els recursos hídrics del nostre territori fet que es fa urgent i necessari educar a favor d'una nova cultura ambiental de l'aigua. L'article presenta tres mapes de progressió que poden ajudar a professorat i educadors/es ambientals a organitzar situacions d'ensenyament-aprenentatge que promouen un aprenentatge més profund. Els mapes, que s'han elaborat a partir d'una recerca educativa, s'organitzen a partir de preguntes ordenades segons el nivell de complexitat i identifiquen les idees-claus que permeten donar resposta a cada pregunta així com expressions que el professorat pot utilitzar per fer-les més comprensibles. També, s'hi destaquen els continguts més complexes o que afavoreixen la visibilització dels vincles entre l'aigua i l'energia.