K 60. výročí násilné smrti pedagoga Jana Uhra - Vladimír Spousta (Czech Pedagogical Society, 2017)
Studie je věnována univerzitnímu profesoru Janu Uhrovi - jedné z nej významnějších osobností české pedagogiky v období mezi světovými válkami. Prostřednictvím genetických a obsahových aspektů několika jeho stěžejních děl postihuje autorovo filozofické nazírání, životní postoje, metody vědecké práce i charakteristické črty jeho lidského profilu.