EMBOLIA PULMONARĂ ACUTĂ ASOCIATĂ CU TROMBOZA ACUTĂ A SISTEMULUI VENOS PROFUND - Doina RANGA; Natalia CAPROȘ; Hristiana CAPROȘ (Academy of Sciences of Moldova, 2022)
Scopul studiului a fost prezentarea unui caz clinic de EP la o pacientă tânără de 26 de ani cu o scurtă trecere în revistă a literaturii de specialitate. Particularitatea cazului cu embolie pulmonară prezentat a fost asocierea cu tromboza acută a sistemului venos profund și venei externe pe fon de anamnestic de utilizare a contraceptivelor orale combinate.