اثر تمرینات ثبات مرکزی و طب سوزنی بر درد و ناتوانی عملکردی در زنان میانسال مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی - زهرا باقری; محمدحسین ناصرملی; بهناز گنجی نمین (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2019)
مقدمه و اهداف هدف تحقیق حاضر مقایسه اثربخشی هشت هفته تمرینات ثبات مرکزی و طب سوزنی بر برخی شاخصهای کمردرد مزمن غیر اختصاصی زنان میانسال بود. مواد و روش ها در مطالعه نیمه تجربی حاضر 45 زن میانسال مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی به عنوان آزمودنی شرکت داشتند که به صورت تصادفی به سه گروه مساوی کنترل، طب سوزنی و تمرین ثبات مرکزی (هر گروه 15 نفر) تقسیم شدند. قبل و بعد از اعمال هشت هفته مداخله، درد و ناتوانی عملکردی به ترتیب با استفاده از مقیاس عینی درد و پرسشنامه کبک اندازهگیری شد. با استفاده از آزمون آماری آنووا و تی زوجی به ترتیب نتایج بین گروهی و درونگروهی تحلیل گردید. یافته ها نتایج تحقیق حاضر نشان داد در هر دو گره طب سوزنی و تمرینات ثبات مرکزی شدت درد و ناتوانی به طور معناداری کاهش یافت (05/0>p). با این حال تفاوت معناداری بین دو مداخله در پسآزمون مشاهده نشد (05/0<p). نتیجه گیری با توجه به نتایج تحقیق حاضر به نظر میرسد هر دو مداخله طب سوزنی و تمرینات ثبات مرکزی میتواند موجب کاهش شدت درد و ناتوانی عملکردی در زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی شود. با این حال هنوز نمیتوان در مورد برتری یکی از آن دو اظهار نظر کرد و همچنان به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.