مقایسه مفنامیک اسید و ترانس امیک اسید در درمان هیپرمنوره در شهرستان یزد (1382-83) - لیلی سخاوت; فاطمه زارع طزرجانی; محمد علی کریم زاده میبدی (Mashhad University of Medical Sciences, 2006)
مقدمه:خونریزی شدید هنگام قاعدگی عارضه ای است که حدود 5% از زنان رادر سن 30-49 سالگی مبتلا میکند مطالعات اخیر نشان داده پدیده فیبرینولیزو اختلال در پروستاگلاندینها در ایحـاد آن نقـش دارد.هـدف از ایـن مطالعه مقایسه اثر مفنامیک اسید و ترانس امیک اسید در درمان هیپرمنوره در زنان می باشد. روش کار: این مطالعه کار آزمایی بالینی بـه صـورت دو سـو کـور در سـال 1382-83 روی مـراجعین بـه درمانگاههای زنان شهرسـتان یـزد بـا شـکایت خـونریزی شـدید قاعـدگی (هیپـر منـوره) انجـام شـده اسـت. نمونه های مورد بررسی 75 زن در سن 25 -49که به طور تصاد فی به دوگروه تقسیم شده اند به گـروه اول (36نفر) ازروز اول قاعدگی تا روز پنجم 500 میلی گرم مفنامیک اسید هر 8 ساعت وبه گروه دوم (39 نفر) که از روز اول تاپنجم قاعدگی 500 میلی گرم ترانس امیک اسید هر 6 ساعت تحویز شد درمـان در هـر دو گـروه به مدت سه دوره ادامه یافت. مدت خونریزی تخمین میزان خونریزی(به وسیله تعداد نوارهای مـصرف شـده) و سایر موارد بررسی شد. اطلاعات جمع آوری شده در پرسشنامه بـا اسـتفاده از آمـار توصـیفی و جـداول توزیع فراوانی و نرم افزار آماری SPSS وتوسط آزمون آماری مجذور کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شد. نتایج: خونریزی قاعدگی در گروه اول به میزان 20%ودر گروه دوم به میزان 50% کاهش یافـت.(P=0.001.) دوره قاعدگی در هر دو گروه یکسان بود وتغییری نکرد . نتیحه گیری: ترانس امیک اسید که در زمان قاعدگی استفاده شـود بـدون عارضـه ومـوثر اسـت ومیتوانـد درمان دارویی هیپرمنوره قبل از تصمیم گیری جهت هیسترکتومی باشد.