خشونت خانگی در بارداری، پیامدها و راهکارها- مقاله مروری - ناهید گلمکانی; الهام آزموده (Mashhad University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه: در عصر حاضر، خشونت خانگی علیه زنان به عنوان یکی از مهمترین مشکلات سلامت عمومی مطرح شده است. مطالعه در زمینه خشونت خانگی در بارداری جهت روشن تر ساختن ارتباط بین انواع خشونت و پیامدهای سلامت روانی و فیزیکی آن و توجه به غربالگری این روند بسیار مهم است. مطالعه حاضر با هدف مرور پیامدهای خشونت خانگی در بارداری و راهکارهای مطرح شده در این زمینه انجام شد. روش کار: در این مطالعه،110 مقاله از طریق جستجوی الکترونیکی با وارد کردن کلید واژه های مورد نظر در بانک های اطلاعاتی pubmed، Sciencedirect،googlescholar ، SID و Iranmedex از بازه زمانی تحت پوشش این بانک ها تا سال 2012 به دست آمد. در نهایت 55 مقاله در بازه زمانی 1995 تا 2012 که به بررسی پیامد خشونت خانگی فقط بر روی زنان باردار پرداخته بودند، مورد نقد و بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: مرور مقالات موجود نشان داد که خشونت خانگی در افزایش عوارض بارداری نظیر سقط، زایمان زودرس، خونریزی، پره اکلامپسی، دیستوشی و  افسردگی پس از زایمان، در اغلب موارد مؤثر می باشد. با این حال در معدودی از مطالعات این ارتباط وجود نداشت و یا از نظر آماری معنی دار نبود که در مطالعات دیگر، با طراحی متفاوت و یا مکان و زمان مختلف، این ارتباط به سطح معناداری رسیده است. نتیجه‌گیری: تأثیر خشونت خانگی بر پیامدها و عوارض بارداری در مطالعات متعدد از یک سو و وجود شواهدی مبنی بر اثربخشی برنامه های غربالگری و مداخله ای بر خشونت خانگی از طرف دیگر، ضرورت استفاده از این برنامه ها را در سطح گسترده تر نشان می دهد.