Hacking the code : una aproximació indagadora a l'ensenyament del codi genètic, o seguint les passes de Nirenberg i Khorana - Jordi Domènech Casal (Universitat Autònoma de Barcelona, 2013)
Es descriu el disseny i aplicació d'una activitat didàctica sobre el codi genètic, al llarg de tres eixos didàctics: l'aprenentatge per indagació, la naturalesa del coneixement científic i la reflexió sobre els aprenentatges. L'activitat ressegueix l'estratègia dels experiments realitzats per Nirenberg i Khorana per a descobrir el codi genètic i la seva aplicació mostra que és un bon punt de partida per a introduir el dogma central de la biologia molecular, que defensem que és un aspecte important de l'educació ciutadana dels nostres alumnes.