MANIFESTĂRI ALE SINDROMULUI DE POLUARE BACTERIANĂ INTESTINALĂ - V. Oprea; Irina Mihaela Ciomaga; M. Burlea (Amaltea Medical Publishing House, 2010)
Pe plan mondial, diareea este una din cele mai comune cauze de morbiditate şi mortalitate la copiii din întreaga lume. Această boală, a cărei frecvenţă şi gravitate sunt strâns legate de sărăcie, este prezentă şi în ţările avansate economic. Autorii au luat în studiu 149 cazuri internate în perioada octombrie 2005-decembrie 2009 şi care au fost urmăriţi timp de un an, perioadă în care greutatea pacienţilor a evidenţiat o creştere semnifi cativă. S-a constatat o slabă corelare între leziunile histologice şi sensibilitatea manifestărilor clinice (14 cazuri din 84).