Aprofitant cada engruna de calor : el Tub Verd de Mataró - Llorenç Alerm (Universitat Autònoma de Barcelona, 2012)
La calor residual de diverses infraestructures mediambientals permet distribuir calor i fred al seu entorn urbà. Es tracta d'un aprofitament energètic que redueix contaminació, emissions de CO2 i importacions de combustible. Una estratègia que fa anys que funciona a diversos països del món: al centre i nord d'Europa fa temps que hi està força estesa, i més recentment ha arribat aquí, amb iniciatives com la del Tub Verd de Mataró.