STUDIEREA INFORMATICII ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR PRIN PRISMA METODELOR ŞI TEHNICILOR MODERNE DE PROGRAMARE - USM ADMIN (Moldova State University, 2016)
În articolul de faţă este abordat procesul didactico-istoric de studiere a tehnicilor de programare în ciclul preuniversitar din Republica Moldova. Se examinează procesul de dezvoltare şi modernizare a curriculumului disciplinar la Informatică în perioada 1985-2015, compartimentul Tehnici de programare. În atenţie este luată viziunea şi percepţia profesorilor de informatică şi a elevilor vizavi de procesul de predare-învăţare a compartimentului Tehnici de programare în învăţă- mântul preuniversitar, expus în cadrul unei chestionări reprezentative din punct de vedere geografic. Cuvinte-cheie: tehnici de programare, învăţământ preuniversitar, tehnologii informaţionale, metode de sortare, metode de căutare, curriculum, programare.