ارزیابی نتایج آزمون‌های تستی و تشریحی حضوری و مجازی در شرایط کرونا و قبل از آن(مطالعه موردی دانشگاه جامع علمی کاربردی) - مصطفی یوسفی طزرجان; انوشیروان علاء; مریم ملاباقر (Institute for Research and Planning in Higher Education, 2022)
هدف: همه گیری کووید ۱۹ تاثیر زیادی بر جامعه گذاشت و بسیاری از مشاغل و فعالیت های جامعه بشری را دستخوش تغییراتی کرد. این تغییرات در حوزه آموزش های مدارس و دانشگاه ها نیز اتفاق افتاد. آموزش ها از حضوری به آموزش‌های  مجازی تغییر پیدا کرد. در بعضی از نیم‌سال‌ها، آزمون‌ها نیز از حضوری به آزمون‌های مجازی تغییر پیدا کردند. در این پژوهش وضعیت نمرات و کیفیت طراحی سوالات به تفکیک دروس و استان ها در آزمون‌های تستی و تشریحی در شرایط کرونا و قبل از آن مورد بررسی قرار گرفتند.روش پژوهش: به این منظور از داده کاوی و تحلیل میانگین و واریانس نمرات دانشجویان در دروس در نیمسال‌های مختلف و از نتایج مصاحبه با مدرسان و مدیران مراکز آموزش علمی کاربردی استفاده شد.یافته‌ها: نتایج این پژوهش شاخصی برای مقایسه عملکرد استآن‌ها و مراکز آموزش علمی کاربردی در اختیار مدیران ارشد دانشگاه جامع علمی کاربردی قرار داد. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد در نیم‌سال‌های ابتدایی آزمون‌های مجازی به واسطه کرونا با توجه به اینکه مدرسان آشنایی کافی با طراحی سوال به شیوه مجازی نداشته‌اند، کیفیت آزمون‌ها پایین‌تر بوده است ولی این کیفیت به تدریج بهبود یافته است. کیفیت طراحی سوالات در آزمون‌های تستی در زمان کرونا و آزمون‌های مجازی با قبل از آن تفاوت معناداری نداشته است.دانشگاه جامع علمی کاربردی، آزمون متمرکز، داده‌کاوی، کیفیت آموزشی، همه‌گیری ویروس کرونا.