İmplant destekli overdenture ve klasik tam protezlerin hasta memnuniyeti açısından karşılaştırılması - Ceyda Tomruk; Ender Kazazoglu; Kemal Sencift; Zeynep Ozkurt (Cumhuriyet University, 2013)
Amaç: Bu çalışmanın amacı, klasik tam protez ve implant destekli tam protez kullanan hastaların memnuniyetlerini değerlendirmek ve demografik özelliklerin memnuniyet üzerine etkisini incelemekti. Gereç ve Yöntem: Çalışmaya, 2011 yılında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde, alt-üst klasik tam protez ve üst klasik-alt implant destekli tam protez uygulanan, 27'si kadın ve 15'i erkek, toplam 42 hasta dahil edildi. Hastalara, sosyodemografik özelliklerini (cinsiyet, yaş, ömedeni durum, öğrenim durumu, gelir düzeyi) içeren ve protezlerinin memnuniyetini değerlendiren anket formları dağıtıldı. Cevapların, memnun değilim/memnunum/çok memnunum şeklinde verilmesi istendi. Niteliksel verilerin karşılaştırılmasında Ki-Kare testi ve Fisher's Exact Ki-Kare testi kullanıldı. Anlamlılık p