تاثیر کفش های پاشنه بلند بر لوردوز کمری و راستای لگن در صفحه ساژیتال-مقاله مروری - مطهره عباباف بهبهانی; مینو خلخالی زاویه (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2018)
مقدمه و اهداف با توجه به روند افزایشی استفاده از کفشهای پاشنه بلند در میان زنان، مطالعه بر روی اثرات آن بر روی بدن و به خصوص لوردوز کمری و راستای لگن ضروری به نظر میرسد. مطالعات متعددی در این زمینه انجام شده است، اما در این مطالعات همسویی در مورد اثرات پوشیدن این کفشها به چشم نمیخورد و در برخی موارد حتی تناقض وجود دارد. این تناقضات به خصوص در مورد تاثیر کفش پاشنه بلند بر لوردوز کمری بیشتر دیده میشود. با توجه به وجود این تناقضات، هدف از انجام مطالعه مروری حاضر، بررسی نتایج مطالعات انجامشده در زمینه تاثیر ارتفاع پاشنه کفش بر میزان لوردوز ناحیه کمری و راستای لگن میباشد. مواد و روش ها مقاله حاضر به مرور مطالعات بین سالهای 2000 تا 2016 در زمینه تاثیر کفشهای پاشنه بلند بر راستای کمر و لگن در صفحه ساژیتال و بیان نتایج هر کدام میپردازد. پس از جستجوی منابع مرتبط، تعداد 6 مقاله از جمله دو مقاله مروری مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. یافته ها با توجه به تعداد کم مطالعات انجامشده و تفاوتهای این مطالعات، نمیتوان نتیجهگیری قاطعی در مورد تاثیر ارتفاع پاشنه کفش بر میزان لوردوز کمر و راستای لگن انجام داد. نتیجه گیری با توجه به نتایج این مقالات، عدم بررسی همه جانبه بر روی ستون فقرات و لگن، عدم استفاده از ابزارهای صحت سنجی شده در برخی موارد و در نظر نگرفتن اثرات جبرانی، از دلایل عمده واگرایی در نتایج میباشند و نیاز به انجام مطالعه جامع احساس میشود.