Anàlisi de l'eficàcia de l'enfocament 'Flipped Learning' en l'ensenyament de la llengua espanyola a Educació Primària - Azahara Jiménez Millán; Javier Domínguez Pelegrín (Universitat de Barcelona, 2018)
Presentem un estudi quasiexperimental, quantitatiu i transversal l'objectiu del qual és analitzar l'efectivitat de l'enfocament Flipped Learning (també conegut com Flipped Classroom o aula invertida) en l'ensenyament de la llengua espanyola a Educació Primària. Hem treballat amb una mostra >d'un centre educatiu de Còrdova (Espanya) composta per 40 estudiants de quart curs d'Educació Primària, dividida en un grup experimental (model Flipped Learning) i un de control (metodologia tradicional). Els resultats mostren una correlació moderada del rendiment acadèmic dels alumnes del model Flipped Learning en comparació amb els alumnes del grup control. Tot i que els resultats obtinguts coincideixen amb els d'experiències anteriors, calen estudis empírics contrastius amb mostres més àmplies o de més llarga durada per poder concloure que el Flipped Learning és un model pedagògic més eficaç que el tradicional.