ФОРМУВАННЯ ІНШОМОВНОЇ МОВЛЕННЄВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДІТЕЙ 6-7 РОКІВ ЗАСОБОМ WEB-СЕРВІСУ LEARNINGAPPS.ORG - К. Бровко (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2022)
У статті розглянуто потенційні можливості та особливості використання Web-сервісу LearningApps.org в формуванні іншомовної мовленнєвої діяльності дітей 6-7 років на заняттях з англійської мови. Здійснено класифікацію видів завдань за функціональною ознакою (Multiple- choice, Sequence або Pairing, Order, Filling in, Group Puzzle, Crossword, Word grid, Patring Game and ect.). Подано їх короткий опис. Проведено стратегічний аналіз Web-сервісу LearningApps.org в форму- ванні іншомовної мовленнєвої діяльності дітей 6-7 років. Охарактеризовано комплекс методич- них, дидактичних, педагогічних і психологічних принципів, який реалізується у процесі викорис- тання Web-сервісів LearningApps.org на заняттях англійської мови. Окреслено дидактичні можливості формування іншомовної мовленнєвої діяльності дітей 6-7 років на заняттях з англійської мови. Представлено фрагменти власної розробки інтерактив- них вправ у Web-сервісі LearningApps.org спрямовані на вивчення лексичних одиниць, граматичних навичок, аудіювання та закріплення вивченого матеріалу з теми «Parts of body. Appearance».