Особливості аеробних та анаеробних процесів енергозабезпечення осіб постпубертатного періоду онтогенезу в умовах різної метеоситуації - Юрій Фурман; Світлана Нестерова (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Досліджувались адаптивні можливості організму молоді 18−20 років в умовах різної метеоситуації за показниками максимального споживання кисню (VO2 max) і максимальної кількості зовнішньої механічної роботи за 1 хв (МКЗР). Установлено залежність аеробної та анаеробної продуктивності організму молоді від несприятливої метеоситуації.