ارتباط بین توانایی تصویرسازی ورزشی و کارکردهای یادگیری مشاهده‌ای در ورزشکاران مرد - فرزانه حاتمی (Sport Sciences Research Institute, 2016)
هدف از اجرای این پژوهش تعیین ارتباط بین توانایی تصویرسازی ورزشی و کارکردهای یادگیری مشاهدهای در ورزشکاران مرد بود. 115 ورزشکار مرد شرکت کننده در دوازدهمین المپیاد ورزشی دانشجویی با میانگین سنی 94/3±89/22 سال، پرسش‌نامههای پژوهش را تکمیل نمودند. یافتهها نشان داد ارتباط مثبت و معناداری بین خرده مقیاسهای توانایی تصویرسازی ورزشی و کارکردهای یادگیری مشاهدهای وجود دارد. یافتههای تحلیل رگرسیون چندگانۀ به روش گام به گام نیز نشان داد توانایی تصویرسازی مهارت و هدف، کارکرد مهارتی و توانایی تصویرسازی راهبرد، کارکرد راهبردی یادگیری مشاهدهای را به طور معناداری پیشبینی میکنند. همچنین کارکرد اجرایی یادگیری مشاهدهای به طور معناداری توسط توانایی تصویرسازی هدف و تبحر پیشبینی میشود. یافتههای پژوهش حاضر پیشنهاد میکنند مربیان و روانشناسان ورزشی میتوانند در ورزشکارانی که از سطوح مهارتی نسبتاً بالایی برخوردارند، با منطبق ساختن نوع توانایی تصویرسازی با کارکردهای یادگیری مشاهدهای متناظر آن، اثربخشی تصویرسازی و یادگیری مشاهدهای را  بهبود بخشند.