ترجمه و تعیین پایایی و روایی پرسش‌نامه سودمندی از سمعک گلاسکو - جواد قادری; احمدرضا ناظری; سید مهدی طباطبایی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2018)
مقدمه و اهداف استفاده از سمعک، راه حل اصلی مداخله توانبخشی در افراد سالمند کمشنوا است. یکی از ابزارهای مناسب جهت ارزیابی خدمات توانبخشی با سمعک، استفاده از پرسشنامه‏ها می‏باشد؛ بنابراین ترجمه و تعیین پایایی و روایی پرسشنامه گلاسکو، میتواند ابزاری مناسب و مفید جهت این مهم در اختیار جامعه‏ی شنوایی شناسی قرار دهد. مواد وروش ها پس از ترجمه پرسشنامه توسط دو مترجم مستقل در پنل خبرگان گویههای نهایی تدوین شد. سپس روایی صوری و روایی محتوی تعیین شد. برای تعیین پایایی پرسشنامه 40 نفر سالمند به آن پاسخ دادند. 20 نفر سالمند با سابقه بیش از 6 ماه استفاده از سمعک در فاصله 25 روز دو بار به پرسشنامه پاسخ دادند تا پایایی آزمون-بازآزمون پرسشنامه تعیین گردد. یافته ها یافتهها در پژوهش حاضر پس از بررسی روایی محتوایی پرسشنامه سمعک گلاسکو نشان داد که این پرسشنامه با شاخص روایی 89/0 و همچنین میزان ضریب آلفای کرونباخ 84/0 از روایی و پایایی با قابلیت بالایی برخوردار می‏باشد که نشاندهنده تایید سودمندی پرسشنامه سمعک گلاسکو در بین افراد سالمند میباشد. نتیجه گیری پرسشنامه سودمندی سمعک گلاسکو ابزار مناسبی برای تعیین سودمندی استفاده از سمعک در افراد کمشنوا میباشد.