راهنمای مدون تحویل نوبت کاری پرستاری: روشی برای اطمینان از عملکرد ایمن پرستاران در بخش‌های مراقبت ویژه - تکتم اعتضادی جمع; جواد ملک زاده; سید رضا مظلوم; علیرضا تسعیری (Mashhad University of Medical Sciences, 2012)
مقدمه: در مراکز سلامت، اطلاعات بالینی بیمار به طور مرتب بین کارکنان مراقبتی  منتقل میشود. یکی از موراد رایج نقل و انتقال  اطلاعات، در زمان تعویض نوبتکاری پرستاران در بیمارستان است که انجام دادن صحیح آن به برنامة مراقبت بیمار، تأمین ایمنی و تسهیل انتقال اطلاعات کمک میکند. اما نتایج مطالعات قبلی و تجربیات بالینی نشان می دهد برنامه مدونی برای این مهم وجود ندارد. هدف:تعیین تأثیر اجرای یک راهنمای مدون تحویل نوبتکاری، بر عملکرد ایمن پرستاران در حیطة مراقبتهای قلبی- تنفسی در بخشهای مراقبت ویژه روش: در این مطالعة نیمهتجربی یکگروهه، 56 پرستار شاغل در بخشهای ویژة بیمارستان قائم (عج) در سال1390، به روش آسان انتخاب شدند و  میزان عملکرد مراقبتی آنان در حوزة ایمنی، قبل و بعد از اجرای راهنمای  مدون نوبتکاری، با سیاهة پژوهشگر ساختة ارزیابی عملکرد مراقبتی پرستاران-که روایی و پایایی آن با روایی محتوی و توافق مشاهدهگران (95/0 = r ) تأیید شده بود-جمعآوری شد و با نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و با استفاده از آزمونهای تی مستقل، ویلکاکسون وآنالیز  واریانس یک طرفه، تحلیل گردید. یافته‌ها: یافته ها نشان داد که میانگین عملکرد مراقبتی پرستاران در حیطه قلبی از 6/0 ±5/1 قبل از مداخله به 9/0±7/2 در مرحله بعد از مداخله و در حیطه تنفسی از 9/1 ± 3/9 قبل از مداخله به 7/1 ± 5/14 در مرحله بعد از مداخله، افزایش یافت که به ترتیب  با 80 % و 9/55% افزایش همراه بود که در  هر دو حیطه به ترتیب با آزمون ویلکاکسون و تی زوج این تفاوت معنیداری بود(001/0>p). نتیجه‌گیری: انتقال اطلاعات و نیازهای مراقبتی بیمار در قالب یک راهنمای استاندارد تحویل نوبتکاری، باعث بهبود عملکرد مراقبتی ایمن  پرستاران در حیطة قلبی و تنفسی میشود.