Композиція українського народного одягу як джерело вивчення основ етнодизайну - С. Л. Кучер (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2012)
Кучер С. Л. Композиція українського народного одягу як джерело вивчення основ етнодизайну. У статті розкрито питання ознайомлення майбутніх учителів технології з особливими рисами національного етнодизайну. Одну із сторін етнодизайну, що пов'язана із творенням одягу, пропонується вивчати у три етапи: 1) ознайомлення з композицією національного костюму; 2) виготовлення традиційного вбрання на основі багатовікової технології; 3) трансформація ідей українського народного одягу в дизайні сучасного вбрання та аксесуарів.