СТАТЕВЕ ВИХОВАННЯ УЧНІВ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ КРАЇН ПЕРШОЇ ХВИЛІ ВСТУПУ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СПІВТОВАРИСТВА - Оксана Бялик (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2017)
В статті зроблено спробу з'ясувати особливості здійснення статевого виховання в різних країнах Євросоюзу, взявши за основу його найбільш характерні ознаки у країнах першої хвилі вступу до європейського спів-товариства. Зокрема, увагу автора зосереджено на Великобританії, Греції, Данії, Іспанії та Португалії, адже саме у цьому макрорегіоні поширюється міжнародний педагогічний рух на збереження репродуктивного та сексуаль-ного здоров'я молоді, обґрунтовується доцільність міжнародного спів-робітництва в сфері статевого виховання.