TENDINȚE ȘI PARTICULARITĂȚI ALE ANGAJĂRII ABSOLVENȚILOR ÎN ACTIVITATEA EDUCAȚIONALĂ/DIDACTICĂ - USM ADMIN (Moldova State University, 2019)
În articol sunt analizate unele probleme și particularități ce țin de angajarea în sistemul educațional național a absol- venților cu profil pedagogic. Sunt prezentate date statistice despre numărul absolvenților instituțiilor pedagogice și anga- jarea acestora în activitatea educațională/didactică. Este descris cadrul legal de reglementare și gestionare a acestui proces în Republica Moldova comparativ cu alte țări europene. Cuvinte-cheie: angajare, angajabilitate, activitate didactică, cadru didactic.