Дефініція "готовність" у контексті майбутньої професійної діяльності учителів-предметників у напрямі фізичного виховання учнів - Андрій Володимирович Огнистий; Катерина Миколаївна Огниста; Неля Степанівна Маляр (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті розкрито дефеніцію "готовність" учителя-предметника до фізичного виховання в школі. Проаналізовано зміст, компоненти готовності для формування теоретичних знань і практичних умінь та навиків студентів у подальшій професійній діяльності за напрямом "Фізичне виховання". Завдання дослідження: 1) на основі аналізу науково-методичної літератури з проблеми дослідження та емпіричного досвіду підготовки вчителів-предметників до фізичного виховання учнів визначити особливості трактування поняття"готовність"; 2) визначити компоненти готовності майбутніх учителів-предметників до фізичного виховання учнів. Узагальнивши судження різних науковців щодо цього питання, визначили, що "підготовка" є процесом, а "відповідності" - результатом цього процесу, результатом професійного навчання. Відповідно до цього можна говорити про те, що "готовність до фізичного виховання учнів" є результатом навчально-виховного процесу, який здійснюється через певні компоненти, що між собою взаємопов'язані.