КУЛЬТУРА МИСЛЕННЯ ЯК ОСНОВА ОСОБИСТІСНОГО САМОРОЗВИТКУ - Ye. S. Dehtyar (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2022)
Проаналізовано педагогічні й методологічні основи процесу саморозвитку особистості. Доведено, що культура мислення є важливою основою для самореалізації особистості, істотними характеристиками якої є самостійність, рефлективність, критичність мислення, креативність. Визначено умови самовдосконалення  і самореалізації особистості. Наголошено, що саме культура мислення здатна підвищити цілеспрямованість, організованість, ефективність процесу особистісного саморозвитку.