Застосування ІК-технологій у контексті формування предметно-методичної компетентності майбутніх учителів початкових класів - С. Паламар; Л. Нежива (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2023)
У статті висвітлено проблему застосування інформаційно-комунікаційних технологій для фор- мування предметно-методичної компетентності майбутніх учителів початкових класів. На думку авторів, компетентний вчитель Нової української школи мусить оволодіти здат- ностями пошуку в інформаційному просторі, застосування й створення електронних ресурсів в освітньому процесі початкової школи. У студентів педагогічних спеціальностей необхідно сформувати професійні уміння методичного моделювання засобами цифрових технологій. Автори проаналізували застосування цифрових технологій на заняттях із фахових методик та визначили найбільш ефективні програми для реалізації навчально-методичних завдань забез- печення освітнього процесу в початковій школі. У статті представлена робота студентів з інтелект-картами, коміксами, хмарами слів, інфографікою, віртуальними дошками, інтерак- тивними завданнями та онлайн-тестами. Ці програми застосовані на фахових методиках як засіб візуалізації й систематизації навчального матеріалу, а також для педагогічного моделю- вання планів уроків.