Програма прикладної фізичної підготовки офіцерів, мобілізованих із запасу - Andriy Yavorskyy (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті представлено програму прикладної фізичної підготовки, яка, на нашу думку, спрямована на більш ефективну професійну діяльність офіцерів, призваних на військову службу після закінчення кафедри підготовки офіцерів запасу. Мета роботи полягає в обґрунтуванні програми прикладної фізичної підготовки для офіцерів під час адаптації до військової служби. Розроблено авторську програму з логічною поетапною структурою її реалізації, яка дає змогу засобами фізичної підготовки, наближеними за своєю динамікою до професійних дій, забезпечити адаптацію офіцерів, призваних на службу (після закінчення кафедри підготовки офіцерів запасу). На сьогодні авторську програму впроваджено в систему фізичної підготовки 184 навчальних центрів із метою перевірки її ефективності.