GENERAL OVERVIEW OF THE PHYSICAL EDUCATION IN ISRAEL - USM ADMIN (Moldova State University, 2022)
PREZENTARE GENERALĂ A EDUCAȚIEI FIZICE ÎN ISRAEL Prezentul articol abordează problemele educației fizice în Israel, cu o atenție specială asupra persoanelor cu dizabilități. Educația fizică este o materie de bază în sistemul de învățământ care se predă din clasa I până în clasa a XII-a. Profesorii de educație fizică pot iniția programe și activități în domeniu. Directorii de școli și profesorii de educație fizică sunt rugați să înainteze în scris inspectorilor de educație fizică ai raioanelor propuneri de realizare a inițiativelor în cursul anului școlar. Exemple de inițiative: săptămâna educației fizice, cursuri de sport, zile sportive, programe de promovare a unui stil de viață activ și sănătos, zile de consolidare a clasei centrate pe activitatea sportivă și programe de tranziție legate de educația fizică. Examinarea realizărilor elevilor la ore trebuie efectuată de profesorii de educație fizică ca parte a predării, învățării și evaluării. Cuvinte-cheie: dizabilitate, educație fizică, profesor, realizări, învățare.