Метод Р. Фолля в діагностиці та лікуванні - В'ячеслав Михайлович Сергеєв; Неоніла Сергеєва (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті описано сучасний метод електропунктурної діагностики та медикаментозного тестування, що має нові теоретичні й практичні елементи. Тестування медикаментів ґрунтується на реакції організму на енергетично-хвильові особливості медикаментів чи продуків харчування. Метод дає змогу оцінити стан органів і систем людини без уведення зондів, контрастних речовин, без випромінювання. В основу методу покладено феномен дальнодії, що полягає в тому, що організм реагує на матеріальні об'єкти не тільки при матеріальному контакі, а й на відстані. Завдяки оригінальному розв'язанню науково-технічних проблем Р. Фоллем чутливість електропунктурної діагностики настільки виросла, що стали фіксувати зміни в організмі, тримаючи в руках медикамент у чистому вигляді чи в упаковці. У роботі проаналізовано діагностику та лікування 217 пацієнтів за 2010-2012 рр. Тестування продуктів харчування та медикаментів проведено в 175 хворих.