مطالعۀ تطبیقی رابطۀ انگیزش نیت با نگرش به فعالیت های بدنی کلاسی در بین دو جنس (مورد مطالعه: دانشجویان کارشناسی دانشگاه یزد) - سجاد ممبینی; مهربان پارسا مهر (Sport Sciences Research Institute, 2015)
پژوهش حاضر بهدنبال آن است که به بررسی مقایسهای رابطۀ انگیزش ناشی از نیت، با نگرش دانشجویان دختر و پسر به فعالیتهای بدنی کلاسی بپردازد. انگیزش ناشی از نیت، یک عامل روان‌شناختی است که میتواند در بروز بسیاری از کنشهای اجتماعی اثرگذار باشد. در راستای دستیابی به هدف این مطالعه، نمونهای متشکل از 709 نفر از دانشجویان دختر و پسر مقطع کارشناسی، انتخاب شدند. نتایج حاصل از تحلیل دادهها نشان میدهد که هم میان دختران و هم در بین پسران، دو متغیر انگیزش نیت و نگرش به فعالیتهای بدنی کلاسی،از رابطهای مستقیم و قوی برخوردار هستند. همچنین، متغیر انگیزش نیت توانسته است 4/49 درصد از نگرش دختران به فعالیتهای بدنی کلاسی و نیز 5/19 درصد از نگرش پسران را تبیین نماید. میتوان نتیجه گرفت که انگیزشنیت، یک پیشبین قوی برای نگرش دختران به فعالیت بدنی است؛ حال آن‌که در‌مورد نگرش پسران، از قدرت تبیینکنندگی کمتری برخوردار میباشد.