Natalia COJOCARU. Obiecte sensibile, reprezentări polemice și relații intergrupuri. Conceptualizări teoretic-metodologice și ilustrări empirice: Monografie. Chișinău: Primex-Com, 2018. - USM ADMIN (Moldova State University, 2020)
Autoarea lucrării analizează o serie de probleme privind specificul obiectelor de reprezentare "sensibile", examinând cum sunt articulate aceste obiecte în cadrul unor interacțiuni sociale și, respectiv, ce tipuri de reprezentări generează. O atenție specială se acordă conceptului de reprezentare socială polemică, un concept oarecum ignorat de studiile din domeniu, dar extrem de revelator pentru a înțelege interacțiunile intergrupuri, conflictele istorice și controversele sociale. În contextul sociopolitic actual, studiul reprezentărilor sociale polemice, susține Natalia Cojocaru în monografia sa, reprezintă o adevărată "mină de aur" nu doar pentru Republica Moldova, ci și pentru alte foste republici sovietice.