En veiledende dialogisk tilnærming til begrepet dybdelæring i sangundervisningen - Kari Olene Oma Rønnes; Tatiana Wara (Cappelen Damm Akademisk NOASP, 2021)
Artikkelen er et bidrag til sangfaglige og sangpedagogiske perspektiver på dybdelæring. Forsknings- og utviklingsprosjektet (FoU) ble gjennomført som en del av sangstudentenes praksisopplæring sammen med sangelever ved kommunale kulturskoler, og med oppmerksomhet mot begrepet dybdelæring. Det empiriske materialet er produsert gjennom deltakende observasjon, fokusgruppeintervjuer og sangstudentenes refleksjonsnotater. Artikkelens analytiske fokus er hvordan sangstudenter fra høyere kunstfaglig utdanning forstår, forhandler om innholdet, og operasjonaliserer dybdelæring. Her vises det hvordan dybdelæring operasjonaliseres gjennom flerfaglighet i interaksjoner mellom deltakere, temaer og kunnskapsområder i læringsprosessen med inspirasjon fra veiledende dialogisk tilnærming.