اثرهای هشت هفته مداخلة تمرینی در آب بر تعادل ایستا و پویای کودکان فلج مغزی همی‌پلژی - سعید ارشم; رضا شعبانپور (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر هشت هفته مداخلة تمرینی در آب بر تعادل ایستا و پویای کودکان فلج مغزی همی‌پلژی بود. این پژوهش به‌صورت نیمه‌تجربی و با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون انجام شد. جامعة‌ آماری شامل کودکان فلج مغزی همی‌پلژی هشت تا 10 سالة بدون معلولیت ذهنی تهران بود. ازبین آن‌ها، 30 نفر به‌صورت دردسترس و هدفمند در سطح ناتوانی یک تا سه از مرکز کودکان استثنایی اسلامشهر انتخاب شدند و بعد از انجام پیش‌آزمون به‌صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه مداخله در یک برنامۀ تمرینی ویژه در آب به‌مدت هشت هفته، در هر هفته سه جلسة یک ساعتی شرکت کردند. گروهکنترلنیزدرمدتاجرایاین پژوهشدرهیچ‌یکازاینتمریناتشرکت نکردند. از دستگاه تعادل‌سنج بایودکس برای سنجش کنترل قامت در سطح معناداری 0.05P