Особливості періодизації становлення та розвитку шкільної географічної освіти (ХІХ-ХХ століття) - Інна Шоробура (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2013)
Розглядаються питання періодизації становлення та розвитку шкільної географічної освіти (ХІХ-ХХ століття). Ми виділяємо в розвитку шкільної географічної освіти наступні періоди: І період - ХVІІІ ст.; ІІ період - ХІХ ст.; ІІІ період - 1905-1920 рр.; ІV період - 1920-1991 рр.; V - сучасний період.