Організаційно-управлінська система хокею в Україні - Ірина Сергіївна Павлюк (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Розглянуто систему організації та керування хокеєм в Україні та надано ретроспективний аналіз літературних даних із проблем модифікації сучасного спорту, тенденцій розвитку хокею на сучасному етапі, його комерціалізації та професіоналізації. Опитування проводилося серед керівників федерації хокею України, керівників і спортсменів українських хокейних клубів, а також серед спортсменів, членів національної збірної команди України (в опитуванні брав участь 21 респондент). Оцінено систему організації та управління хокеєм в Україні, визначено особливості його виникнення і становлення, проблеми та перспективи його розвитку в Україні, організаційно-правові, соціально-політичні й економічні умови функціонування.