Seznanjenost žensk z dejavniki tveganja za nastanek raka jajčnikov - Lea Slana (Nurses and Midwives Association of Slovenia, 2007)
V prispevku je poudarek na dejavnikih tveganja za nastanek raka jajčnikov in poteku bolezni ter vloga medicinske sestre pri odkrivanju, zdravljenju in pri izvajanju paliativne zdravstvene nege. Predstavljeni so rezultati anketnega vprašalnika o poznavanju dejavnikov tveganja za nastanek raka jajčnikov na območju Ljubljane in okolice. Rezultati so pokazali, da so ženske razmeroma dobro seznanjene z dejavniki tveganja, čeprav same menijo, da nimajo dovolj znanja o tej zahrbtni bolezni. Njihovo poznavanje metod zdravljenja pa je splošno in površno.