Моделювання стандартних вправ у навчально-тренувальному процесі футболістів - Artem Fedetsky (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
Актуальність дослідження зумовлена потребою суспільства у формуванні фізично розвинутої молоді засобами спортивної діяльності й, зокрема, футболом. Мета дослідження - обґрунтувати застосування моделювання стандартних вправ у навчально-тренувальному процесі футболістів. Результати роботи. Математичні методи дають змогу виявляти особливості, закономірності, тенденції навчально-тренувального процесу, перевіряти надійність суджень і припущень. Межі застосування математичних методів настільки широкі, наскільки широке коло прогнозів та моделей у футболі. Висновки. Моделювання стандартних вправ у навчально-тренувальному процесі футболістів передбачає застосування низки інформативних показників, які всесторонньо характеризують футболістів. До розроблених моделей футболістів увійшли антропометричні показники, показники технічної та фізичної підготовленості, функціональні можливості. Розроблені моделі дають змогу вносити корективи в процес передбачення.