عوامل مؤثر بر انتخاب و رضایت مندی از ادامه ی تحصیل در رشته ی داروسازی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز - عبدالحسین شکورنیا; مسعودعلی کرمی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2017)
شناسایی عوامل مؤثر بر انتخاب رشته ی تحصیلی می تواند گام مهمی در جهت فراهم نمودن زمینه ی رشد و موفقیت دانشجویان باشد. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین عوامل مؤثر بر انتخاب رشته ی داروسازی و رضایت مندی تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام شد. این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی مقطعی بود که در نیمسال دوم تحصیلی 1392 روی کلیه ی دانشجویان دانشکده ی داروسازی(247 نفر) انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای بود که بعد از تعیین روایی و پایایی مورد استفاده قرارگرفت. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استفاده از آزمون t ، ANOVA و همبستگی اسپیرمن تحلیل شد. نتایج مطالعه نشان داد مهم‌ترین عوامل مؤثر در انتخاب رشته-ی داروسازی " میزان درآمد و آینده ی مناسب شغلی" و "توانایی علمی و استعداد فردی" به ترتیب با میانگین 19/4 و 08/4 ؛ و کم اهمیت ترین عوامل " تشویق دوستان و آشنایان" و "موقعیت اجتماعی" به ترتیب با میانگین 33/3 و 73/3 بودند. دانشجویان با میانگین 06/4 در پاسخ به این سؤال که "در صورت شرکت مجدد در کنکور، دوباره این رشته را انتخاب می کنید علاقه مندی و رضایت خود را از تحصیل در رشته ی داروسازی اعلام نموده بودند. نتایج مطالعه حاکی از آن بود که عوامل اقتصادی و بازار کار بیشترین تأثیر را بر انتخاب رشته ی داروسازی در دانشجویان مورد بررسی داشت. این نوع گرایش به رشته ی داروسازی می تواند تأثیرات منفی بر آینده ی شغلی فارغ التحصیلان داشته باشد.