ارتباط عوامل فردی و طبی با عود واژینوز باکتریال در مراجعین به درمانگاه‌های زنان تأمین اجتماعی مشهد در سال 1394 - مهین تفضلی; نگار ساکی; سیدرضا مظلوم; حسن رخشنده; مرضیه شیرازی (Mashhad University of Medical Sciences, 2016)
مقدمه: عوامل مختلفی به عنوان عوامل عود واژینوز باکتریال معرفی شده است، اما تاکنون علت اصلی بروز واژینوز باکتریال راجعه مشخص نشده است، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط عوامل فردی و طبی با عود واژینوز باکتریال در مراجعین به درمانگاه‌های زنان مشهد انجام شد. روش‌کار: این مطالعه مقطعی بر روی 61 زن دارای علائم واژینوز باکتریال راجعه که در سال گذشته حداقل 3 بار علائم عود واژینوز باکتریال را داشتند و به درمانگاه‌های زنان بیمارستان 17 شهریور و بهار تأمین اجتماعی مشهد در سال 1394 مراجعه کرده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامه ویژگی‌های فردی- طبی و معیارهای بالینی آمسل (جهت تشخیص عود واژینوز) بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه‌ 16) و آزمون رگرسیون پیش‌بینی‌کننده دوتایی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی‌دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: بر اساس نتایج آزمون رگرسیون پیش‌بینی‌کننده دوتایی، ارتباط معنی‌داری بین شغل همسر (005/0=p، 93/0-02/0:CI 95%، 15/0=OR)، میزان درآمد خانواده (024/0=p، 87/3-23/1: CI95%، 07/2=OR)، تعداد دفعات نزدیکی در هفته (015/0=p، 70/3-03/1: CI95%، 15/2=OR)، زمان تغییر بوی ترشحات در سیکل قاعدگی (004/0=p، 71/2-23/0: CI95%، 76/1=OR) و دوش مهبلی (041/0=p، 44/2-52/0: CI95%، 59/1=OR) با عود واژینوز باکتریال وجود داشت، اما بین سایر متغیرها با عود واژینوز باکتریایی ارتباط آماری معنی‌داری وجود نداشت (05/0